Díky tomu, že je lněná mouka zbavená tuku (lněného oleje), zůstává příjemná chuť lněného semínka bez nahořklého chuťového ocasu. Kdysi mně jedna výživová poradkyně řekla, že vláknině se přezdívá: „kartáč na střeva“, takže díky tomu, že má lněná mouka 40 % obsah vlákniny, dokáže nám krásně pročistit střeva. Dále je ze 30 % tvořena bílkovinou, tedy rostlinným proteinem, který dodává energii svalům. Lněnou mouku je důležité konzumovat s dostatečným množstvím vody, jelikož má vysokou schopnost bobtnat, díky čemu nám dá brzy pocit plnosti, takže ideální pro Vás, kteří chcete pohnout se svou váhou směrem dolů . Když už jsme u diet, jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu a je vhodná i pro Low carb dietu. Má vysoký obsah hořčíku, vitamínů sk. B a kyselinu listovou.
Nově balím tuto mouku do kompostovatelných bio sáčků.
Použití:
Lněná mouka má pro svou příjemnou oříškovou chuť široké využití v kuchyni a navíc u každého jídla, do kterého jí použijete, zvýší jeho nutriční hodnotu. Můžete jí opět přidat v poměru 1:1, či 1:2 s moukou, kterou běžně používáte (pšeničná, celozrnná, špaldová apod.)do jakékoliv buchty, kaše, knedlíků či polévkových knedlíčků. Jsou z ní výborné palačinky i lívance a je vhodná do RAW i pečených dezertů.
Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :
Energetická hodnota: | 1000 kJ/240 kcal |
Tuky (g): | 7,0g |
z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 0,1g |
Sacharidy (g): | 6,8g |
z toho cukry (g): | 3,0g |
Bílkoviny (g): | 30,0g |
Sůl (g): | 0,1g |